fase-1

Schoorsteen in onbruikbare staat

Na een schouwbrand was deze schoorsteen onbruikbaar en op punt van instorten

info@inox-schoorsteen.be 0498.131.081

fase-2

Tweede fase: plaatsen flexibel-rookkanaal

Herstelde schoorsteen, hierop zal de nieuwe deksteen en de Inox afwerking geplaatst worden

info@inox-schoorsteen.be 0498.131.081

fase-3

Afgewerkt rookkanaal met nieuwe deksteen

Stook-klaar door de Inox-flexibel in het rookkanaal en de afwerking met bevestigingsplaat en 1-meter vaste buis.

info@inox-schoorsteen.be 0498.131.081

NextPrev

Vast of flexibel?

Indien u een schoorsteen heeft die niet goed genoeg trekt of indien er een creosoot-laag aan de schoorsteenwand hangt die we niet meer kunnen verwijderen dan kan er een nieuwe Inox-flexibel schoorsteenkanaal aangebracht worden in een bestaand kanaal, zodat u weer jarenlang veilig kunt stoken. Als u geen schoorsteen heeft of u wil uw kachel op een nieuwe plek, dan kan er een dubbelwandig schoorsteenkanaal aangebracht worden. Dit kan zowel binnenshuis als aan de buitengevel, waarna u dezelfde dag al kunt genieten van een gezellig haardvuur, houtkachel of gashaard.

Flexibel

De bedoeling van deze schouwvoering is, in essentie, de hermetische gasdichtheid van een rookkanaal te garanderen. Het grote voordeel van flexibel is een zeer goede geleiding van de rookgassen naar boven toe gezien het kanaal uit 1 stuk bestaat zonder verbindingen. Deze schouwvoering bestaat uit één soepele buis van roestvrij staal. De binnendiameter mag niet kleiner zijn dan de diameter van het aangesloten toestel. De buis kan zowel worden ingevoegd via de bovenkant als via de onderkant van het rookkanaal. De buis moet kunnen worden weggehaald zonder afbraak van de ruwbouw. De afwerking bestaat meestal uit het plaatsen van een nieuwe deksteen, dichtheidsplaat en een beschermkap dit om elk binnendringen van water in het rookkanaal te voorkomen, wat zou kunnen leiden tot vocht en vochtplekken in de woning.

Vast

Dit systeem is perfect indien u geen schoorsteenkanaal heeft of u uw toestel op een andere plek in uw huis wil plaatsen. Deze dubbelwandige geïsoleerde kanalen zijn vervaardigd in hoogwaardig roestvrij staal. Ze bestaan uit 2 inox kokers met daartussen isolatie. Het is bestand tegen hoge temperaturen en geschikt voor alle brandstoffen. Door de gladde binnenwand gaan er minder snel onverbrande deeltjes hechten die een creosoot-laag gaan vormen. Ook hier bestaat de afwerking meestal uit een beschermkap dit om elk binnendringen van water in het rookkanaal te voorkomen, wat zou kunnen leiden tot vocht en vochtplekken in de woning.